UTGIVNING

TIX. Metaforismer, tankesprak, logogryfer, och andra textiklar. Garanterat rena skrivbordsprodukter

Till all utgivning

TIX. Metaforismer, tankesprak, logogryfer, och andra textiklar. Garanterat rena skrivbordsprodukter

Magnus Hedlund

70 sidor. sidor

Häftad. ISBN 978-91-979445-1-9

Utgivningsår: 2011

Pris: 90 kr

”TiX, vad är det? Tja, det kan vara ett felstavat flertal av tic, som betyder ofrivillig muskelryckning eller en likaledes felstavad plural av tique, som syftar på insekter, t ex fästingar, men också sandloppor, som kryper in under huden och suger blod eller lägger ägg. Här betyder det små tillfälliga men envetna prosabitar, nån gång på rim, som dykt upp i författarens anteckningsbok och sedan fastnat i hans huvud och som han inte kunnat göra sig fri från förrän han nu låtit publicera dem.. Det rör sig om metaforismer, tankesprak, logogryfer och andra textiklar, kort sagt tix.” (Magnus Hedlund)

 

Bäst just nu (v. 28)

Bara för att man läser den så snabbt är den inte lätt att glömma. Magnus Hedlunds ordvitsande skrivbordsprodukter gör läsningen till en fröjd. Men leenden och fnissningar stannar i bland vid ett Beckettskt grin. Det existentiellt absurda eller absurt existentiella – välj själv – är aldrig långt borta i Hedlunds texter.

Mats Granberg (NT)

Kvalificerat nonsens är en egen nisch inom litteraturen, inte minst vårdad av de så kallade patafysikerna. /…/ Med boken ”Tix”, utgiven av Rönnells antikvariat förstås, ger han ett tillskott till kategorin flams och trams med litterär udd, komisk knorr eller bara fnissigt fåneri. Det är urspårade limerickar, tilltygade ordspråk, omstuvade sånger, aforistiska omkastningar och patafysiska sanningar med ticks-karaktär, stundom enerverande, stundom entusiasmerande, ibland rätt och slätt kul.

Ann Lingebrandt (HD)

Till all utgivning