Köpa & sälja

Köpa

Under hösten och vinter har vi köpt en stor samling böcker efter antikvariatbokhandlare Ove Renqvist. Dominerande ämnen var grafik, typografi, äldre fotografi och konst.

Nyligen köpte vi också en stor fotoboksamling av Leif Wigh som bl.a. hade hand om Fotografiska museet på Moderna museet och var fotoindendent där 1977-2004. I samlingen fanns många godbitar ur fotohistorien.

Vi har även köpt en stor samling böcker inom ämnet magi, trolleri. Mestadels på engelska, huvudsakligen 1900-tal. Vi får se vad vi gör framöver med det, håll utkik!

Efter en del större inköp har vi just nu lite extra mycket på de hyllor som huserar Psykologi (främst psykoanalys), Matematik, Religion, Konst och Skönlitteratur (främst lyrik).
Vi har köpt en liten samling efter Olle Eksell, lite designböcker, böcker som han hade illustrerat eller formgivit samt en hel del affischer.

Söker du en särskild bok? Vill du ha hjälp att bygga en samling eller att inreda med böcker? Behöver du hyra böcker till en fotografering eller filminspelning? Kontakta oss med dina önskemål så hjälper vi dig!

Större delen av vårt sortiment ser du bara i vår butik, men en del finns även i vår katalog som kan ses i på sökmotorerna hos:

Antikvariat.net
Abe Books

Vår förlagsutgivning, som kan ses här, distribueras även av Bokinfo.

 

Köpvillkor

Våra böcker går att beställa via www.antikvariat.net, på el-post info@ronnells.se eller telefon 08-54501560.

Leverans sker som regel mot förskottsbetalning (porto tillkommer). Böckerna skickas som brev eller postpaket. Glöm inte ange fullständig postadress.

De flesta kontokort accepteras.

För antikvariska böcker gäller vinstmarginalbeskattning; moms ingår inte i priserna.

Vårt plusgiro: 50040-5

Swish: 123 576 3438

Sök i vår katalog på antikvariat.net

Drygt trettioentusen av våra 100 000+ titlar är sökbara.
Övriga hittar du i våra hyllor.

Sälja

Vi köper gärna alla typer av böcker – men långt ifrån alla böcker. Skicka gärna bilder eller en lista på böcker du vill sälja till pontus@ronnells.se
Vi ser helst att ni inte kommer in med böcker utan att ha kontaktat oss först.

Just nu söker vi främst några titlar ur kvalitetsserien Panache:

Carson: Röd självbiografi

Cioran: Olägenheten i att vara född

Duras: Dödssjukdomen

Pynchon: Steg för steg

Sebald: Saturnus ringar

Ugresic: Den ovillkorliga kapitulationens museum

Vi extra intresserade av följande ämnen: filosofi, avantgardelitteratur (framför allt 60-, 70- och 80-tal), udda häften (priskuranter, äldre reklamblad m.m.).

Vi är också intresserade av böcker illustrerade av Ingrid Vang Nyman, helst i första upplagor.