UTGIVNING

Dan Fröberg and Joachim Nordwall play Rönnells Antikvariat

Till all utgivning

Dan Fröberg and Joachim Nordwall play Rönnells Antikvariat

Dan Fröberg and Joachim Nordwall

LP-skiva

Utgivningsår: 2010

Pris: 150 kr

(Håll Tjäften TJÄFT013)

Ett 12″ vinyl lp-album där ett antal individuellt gjorda inspelningar från dessa båda kreativa sinnen skapar utgångspunkterna för deras respektive kompositioner, där alla ljud och inspelningar är gjorda på, och har sitt dagliga hem i Rönnells Antikvariat på Birger Jarlsgatan 32 i Stockholm.

Dan Fröbergs sida består av 6 kompositioner, alla med ett lätt öververkligt innehåll som ändock ekar av fältinspelningar av okänd karaktär.

Joachim Nordwalls sida inbjuder oss till två långa, dron-liknande kompositioner bestående av ljud-ekon infångade på Rönnells Antikvariat.

Dessa två unika skivsidor berättar båda om såväl det kända som det okända, så bege Er in i musiken på egen risk…

Albumet inkluderar även en för ändamålet specialskriven essä av Alexandra E. Lindh, och allting är förpackat i ett mycket vackert, utvikbart omslag i färg. Således, ett MÅSTE för musikälskare, bokälskare, konstälskare, Rönnells Antikvariat-älskare och alla andra också!

Begränsad upplaga om 600 ex.

 

Play Rönnells Antikvariat är inte bara två lysande stycken sprungna ur en mycket intressant idé, det är ett kanoniskt verk.

Johan Redin, Sound of Music [länk]

Det var några år sedan jag senast besökte Rönnells antikvariat i Stockholm. Nu kan man åka dit, via en vacker splitvinyl-lp. Dan Fröberg använder ämnesområden – lingvistik, patafysik, esoterica m.m. –som klangbotten, han spelar på rummet, på instrument och föremål, har spelat in röster, skuggor och minnen. Lysande! Joachim Nordwalls dronelandskap samtalar med antikvariatet på ett annat sätt, med hjälp av vinylskivans egenskaper sträcks loopar ut i det evinnerliga, det tar aldrig slut, som att vara i ett rum fyllt av böcker, historia, och nya saker att upptäcka.

PM Jönsson, GP [länk]

För andra gången har Rönnells antikvariat på Birger Jarlsgatan i Stockholm varit källa för ljudliga experiment. Otippat javisst, men inte desto mindre intressant. /…/ De arbetar på helt olika sätt, där Nordwall tar fram det suggestiva och mystiska och formar utdragen dronemusik är Fröberg mer konkret, om än även han fångar lokalens skuggor. Han närmar sig sektionerna för lingvistik, topografi, patafysik (läran om den imaginära vetenskapen), filosofi med flera och ger oss ljudliga inblickar i världen bakom bokomslagen. Röster läser, ett piano spelar, möbler knakar, spöken förflyttar sig, allt är möjligt i ett rum så fyllt av historier och kunskap.

Magnus Nygren, SvD [länk]

Till all utgivning