EVENEMANG

Vernissage för utställning med Carl Fredrik Holtermann

Till alla evenemang

torsdag 11 september

17-19

Sjutton gubbar  – Vernissage torsdag 11 september kl 17

”Konstnärligt har jag nog stått stilla sedan lågstadiet. Jag arbetar fortfarande med sax och papper. Det blir mest gubbar och djur – har ännu inte lärt mig rita kvinnor och barn. Ibland gör jag gubbarna i papiermaché eller wellpapp. Det brukar bli franska gubbar – eller Ulf Linde. Gubbar med ”Honoré Daumier-utseende”. Det finns en bar i Paris, Rosebud, på rue Delambre. Där har jag suttit och ritat av gubbar. Många av stamgästerna ser ut att ha staterat i någon Depardieu- eller Napoleon-film. Några av dem har säkert gjort det också. Någon gång ska jag göra hela Académie française i papiermaché har jag tänkt.

Sedan är det demonerna jag klipper. De har förföljt mig i fjorton år och ger både terapi och strövis försörjning. Brukar jämföra dem med Emil i Lönnebergas trägubbar, de där han täljer i snickarboa när han ska begrunna sina hyss. Ungefär så går det till. Jag är snart uppe i tvåtusen, lågt räknat.”

Carl Fredrik Holtermann, CFH, (f. 1965) är författare och konstnär. 1997 gav han ut boken ”Gå ut”, om Stockholms utelivshistoria, på Albert Bonniers Förlag. Till våren kommer han ut med ”Holtermann Guide Europa”, en bok om Europas historiska barer och caféer, på Modernista. Han har även gett ut boken ”Medan Sara Stridsberg blev författare” på eget förlag.

CFH delar sin tid mellan Klockrike och Frankrike.

Utställningen pågår tom 6 oktober.

Varmt välkomna!

I samarbete med Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården fastigheter.