EVENEMANG

Vernissage för en utställning med nya verk av konstnären och fotografen Karl-Johan Stigmark

Till alla evenemang

lördag 2 mars

13-16

Karl-Johan Stigmark sysselsätter sig i stor utsträckning med våra sätt att beskriva världen och vår plats i den. Han befinner sig någonstans halvvägs mellan en konceptuell och en mer händelsebaserad, fluxus-inspirerad, konst som också har öppningar mot arte povera. Små minimala objekt och processer eller spår av im/material som annars förblir (o)synliga.

På Rönnells Antikvariat presenteras tre arbeten: teckningar, neonverk och

specialgjorda arkivbord som visar delar ur det större arbetet ”o(synligheter)”. I ett av dessa bord visas det assemblage-poetiska arbetet ”Irrational notes on leftovers from the kitchen in my studio”. Här framträder ett makroskopiskt perspektiv på gömda eller dolda processer. Katalogiserade detaljer och rester från köket i en ateljé bildar anteckningar, existentiella ramar och noter kring försöken att fånga en flyktig vardag.

Stigmarks minimala och trådlika teckningar förefaller att vara knappt synliga för blotta ögat, dolda, omöjliga att urskilja eller hemliga, men på ett närmare avstånd framträder en millimeterskrift med fraser såsom ”vissa dagar känner jag mig som ett streck”, ”två trådar som nästan går ihop” eller ordet ”yes” tätt nedtecknat hundratals gånger på ett pappersark. Språket reduceras, upprepas, bryts ned och visualiseras till tunna långa trådar som ibland går ihop och andra gånger bryts upp.

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet och Humlegården Fastigheter.