EVENEMANG

Vernissage för en utställning med Alexandra E. Lindh och en ljudinstallation av Dan Fröberg

Till alla evenemang

lördag 10 maj

14-16

Utställningen O-ÄND-LIGHT belyser ett tillstånd med förankring i den begreppslösa vakenheten. Det är ett försök att tränga igenom alla filter – till evighetsperspektivet och närvaro i det ursprungliga. Transformerade kartor och planritningar öppnar för vila i bevarandet av det komplexa och inleder ett projekt och verk som med tiden vill bli en helhet bestående av bok, film och ljudkonstverk förankrat i samma namn.

Alexandra E. Lindh är förmedlare av det obegränsade sedan en början som inte finns. 2011 kom den första exponerbara utställningen till – ”Ööfvergång vid Undergång” – inom just Rönnells Antikvariats skenbara väggar. Sedan dess har hon kombinerat laddade audiovisuella verk med laddade platser; bland annat en norsk 1600-tals kyrka. Arbetet som helhet är en form för forskning där förmågan att expandera eget intagande av verklighetens olika dimensioner och deras koherens i alltet utgör ett huvudområde.

Parallellt med utställningen pågår Dan Fröbergs ljudinstallation ÖPPNING i antikvariatets underjord: ”En trollformel och en exorcism i syfte att till evigheten beskydda Birger Jarlsgatan 32, att i alla världar bevara Rönnells Antikvariat till tidernas slut, att åkalla de samlade bokverkens inneboende heliga, skyddande väsen samt att en gång för alla driva ut samtliga marknadshyresgiriga demoner och elementärandar ur verkligheten och förvandla dem till gröna grodor.”

Dan Fröberg är konstnär och kompositör, frammanare av parallella världar och tidlösa tillstånd. Ständigt upptagen av en pågående forskning av rummet, det immateriella och de andliga dimensionerna. Är helt övertygad om att såväl dåtid som framtid konstant läcker igenom till nuet.
”One of the freest of radicals in this neighborhood of the earth”. (Ingvar ”Loco” Nordin).

Alexandra E. Lindh och Dan Fröberg har en gemensam historia; i detta livet – sedan telefonisk kontakt via antikvariatet i 2010. Kontakten bevaras konstant; via drömmar, liv, telepati, hågkomster, radiosändningar samt det pågående samarbetet om ljudkonst-trilogin bestående av Tingens vilja (2012), Postmorse (2014) och Skëcond Sín (2015).

Deras första utgivning, Tingens vilja (Kning Disk/Håll Tjäften), erhöll tidskriften Nutida Musiks pris ”Nutida Sound” som en av det årets tre bästa skivutgåvor inom kategorin ”nutida konstmusik” – och vid månadsskiftet släpps verk nummer två ur samarbetet; dubbel-LPn Postmorse (Kning Disk).

Utställningen pågår mellan 10:e maj och 14:e juni.

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.