EVENEMANG

Vasas flora och fauna på Rönnells!

Till alla evenemang

söndag 22 maj

15-21:30

150:-

Vasas flora och fauna gör två mindre klubbspelningar på Rönnells Antikvariat. Med sig har de sånger från hyllade debutskivan Släkt med Lotta Svärd, men även nytt material! Kan bli mycket fina konserter!

Tyvärr är alla biljetter redan uppbokade, men om de inte hämtats ut innan konserterna kan det finnas i dörren. Vi kan inte lova något! (Tyvärr är det inte möjligt att ställa sig i kö för ev. fria biljetter utan man får chansa. Man kan hålla sig uppdaterad via Facebook-evenemanget https://www.facebook.com/events/286504441690582/ )

Entré 150 kr
Konsert kl 19.00, insläpp kl 18.30 (uppbokad)
Extra matinékonsert kl 15.00, insläpp kl 14.30 (uppbokad)

”Vasas flora och fauna är en vinterhärjad växt, den vackraste blomman på den österbottniska prärien. Det här är den mest rörande pop på svenska jag hört på flera år” – Jens Lekman

Ibland lönar det sig att lyssna till sånger från de bortglömda, avklippta provinserna. De kan tjäna som en välbehövlig påminnelse om att allt inte är lika överallt, men inte heller helt och hållet annorlunda.

”Släkt med Lotta Swärd” med Vasas Flora Och Fauna är en samling sådana sånger. Österbottniska Vasa översköljdes under 90-talet av hardcore-vågen från Umeå, som ligger bara några mil bort på andra sidan Kvarken. På båda sidor lämnade den efter sig ett stort antal vilsna själar, vars vrede mot normalkulturen och etablissemanget hade varit stark i tonåren, men som i vuxen ålder inte längre var klädsam. Mattias Björkas härstammar från denna de inställda upprorens tid. Tillsammans med pianisten Iiris Viljanen har han skrivit låtar som på särpräglad Vasadialekt berättar om frustration som inte vill lägga sig, om karaktärssvaghet och misslyckanden, och sedan lite om tröst. Det är något så ovanligt som ett glänsande svenskspråkigt popalbum som egentligen inte är svenskt över huvud taget.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.