EVENEMANG

Välkommen till bokreleasen för antologin Kjell Westling & Musiken

Till alla evenemang

lördag den 18 september

14-16

Möt några av författarna!

Det bjuds på musik och tal. Boken kommer att säljas till förmånligt pris.

 

 

Kjell Westling & Musiken  – en antologi

Kjell Westling (1942–2010) var musik, han var en orkester, en multiinstrumentalist, en genreöverskridande kompositör. Han var en doldis som lyfte den progressiva musikrörelsen. En experimentell jazzmusiker. Spelman. Film och teatermusiker m.m.

I den vackra och rikt illustrerade Kjell Westling & Musiken skriver hans medmusikanter och medarbetare om hans musicerande ur en mängd synvinklar.. Bland författarna märks regissören och konstnären Carl Johan De Geer, sångerskan och musikern Marie Selander, musikern Bengt Berger, konstnären och låtskrivaren Tore Berger och regissören Suzanne Osten. Författaren Thomas Lindblad skriver om Kjells ungdom och hans fru, Anita Sjöblom Westling skriver om hans barndom, liv och värme. Bokens redaktör är journalisten Ylva Mårtens.

 

Lyssna också på Musikmagasinet i P2 i Sveriges Radio. Söndagarna 5.9. & 12.9. kl.14.00 i P2 sänds två program om Kjell Westling som musiker och människa. Redaktör för programmen är Ylva Mårtens.

 

I samarbete med Gidlunds förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.