EVENEMANG

Utgivningsfest! Music In Text. Med Bobby Barry, Aina Myrstener, The Great Learning Orchestra, Brus/Bodén, Amanda de Frumerie

Till alla evenemang

lördag 8 november

14-16

Samtal, musik och utställning. Bobby Barrys ”Music in Text” är en ny bok från Bläck charm nostalgi vassa tänder. Omslag och form av Astrid Kaneberg. Illustrationer av Amanda de Frumerie. Boken firas på Rönnells Antikvariat i Stockholm lördagen den 8 november 14–16. Fri entré.

Författaren Bobby Barry är på plats och berättar om boken och framför tolkningar av egna stycken. The Great Learning Orchestra, Aina Myrstener och Brus/Bodén framför musik kopplad till texterna i boken. Amanda de Frumeries illustrationer ur boken kommer att visas i en liten utställning. Exklusiva tryck till de första bokköparna. Varmt välkomna alla!

Instruktiva, fantasieggande musikpartitur. I den textbaserade notsamlingen ”Music in Text” har kompositören och journalisten Bobby Barry influerats av experimentella musiker från Erik Satie till Philip Corner. Resultatet är nya vägar mot musikalisk tonsättning. Varje partitur i det narrativa nothäftet är en liten historia i sig. Vissa influerar praktiskt musicerande. Andra är mer suggestiva där läsaren uppmanas att själv fantisera ihop det utförda verket.

BOBBY BARRY är musiker och journalist med förflutet i popbandet The Pipettes och som soloartist under namnet Monster Bobby. Är numera en del i orkestern A Little Orchestra och popduon Guards! Guards! Komponerar även filmmusik och mycket annat. Som journalist skriver Bobby om konst och musik i bland annat Frieze, The Wire och The Quietus.

http://littleother.blogspot.se/

AINA MYRSTENER under hösten aktuell med en skiva på Flora & Fauna. Cellobaserad, stämningsfull, droneartad popmusik. https://soundcloud.com/florafauna/aina-myrstener-cello-avstigning-natt-i

THE GREAT LEARNING ORCHESTRA är ett nätverk av drygt hundra musiker från olika genrer, städer och länder som möts för att utforska musik med lyssnandet i centrum. Denna höst aktuella med utställningen ”No Sound Is Innocent” på Marabouparken i Stockholm.
http://www.thegreatlearningorchestra.se/

Duon BRUS/BODÉN, bestående av Anna-Karin Brus och Tomas Bodén, har ett drygt tioårigt samarbete i bland annat popbandet Differnet bakom sig. Som Brus/Bodén har de uppfört ljudinstallationer på bland annat Uppsala konstmuseum.
https://www.facebook.com/BrusBoden/

AMANDA DE FRUMERIE har bland annat gjort skivomslag till Death & Vanilla, bildberättelser och illustrerat Bläck charm nostalgi vassa tänders tidigare böcker ”I hear a new world” och ”Sluta hennes ögon” (även författat).
http://amandadefrumerie.weebly.com/

ASTRID KANEBERG är grafisk formgivare och illustratör med bakgrund som scenograf.

Mer info:
http://bcnvt.se/
https://ronnells.se/

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.