EVENEMANG

Ulrika Revenäs Strollo & Marja-leena Sillanpää: (måne, efteråt)

Till alla evenemang

fredag 7 februari

18-20

Fri entré, ingen föranmälan krävs

Releasefest för Ulrika Revenäs Strollos och Marja-leena Sillanpääs bok (måne, efteråt). Vid pianot: Matti Bye

På Tragus Förlag utkommer i februari 2020 en ny diktsamling av Ulrika Revenäs Strollo med bilder av Marja -Leena Sillanpää. Hennes kalenderbilder av ett månvarv samspelar fint med Revenäs Strollos diktsvit (måne, efteråt), poetens tredje bok. Boken är formgiven av Johan Melbi och tryckt i 200 exemplar. En bibliofilupplaga på fem exemplar innehåller en originalakvarell var.

På releasen kommer bilder av Marja-leena Sillanpää att visas i en liten specialutställning på antikvariatet. Ulrika Revenäs Strollo kommer att läsa ur boken, ackompanjerad av Matti Bye på piano. Dessutom medverkar författaren Maria Küchen med ett litet föredrag om månen i fantasi och verklighet.

Ulrika Revenäs Strollo är författare och DJ. Hon har tidigare utgivit två diktsamlingar: Ristar in sina märken (Bonniers, 2002) och Övergång (Bonniers, 2005). Marja-leena Sillanpä är konstnär. Hon har ställt ut och uppträtt i många sammanhang och gett ut flera böcker, bl a Jag är clairvoyant (Satumaa, 2014) och So holy hidden (Satumaa, 2016).

 

I samarbete med Tragus Förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.