EVENEMANG

Två nya böcker på Chateaux!

Till alla evenemang

tisdag 12 september

19-20 (insläpp 18:30)

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Release för bok nr. 5 i Chateaux utgivningsserie Språkspel:  Språkspel av den skotska poeten Veronica Forrest-Thomson, i översättning av Sara Wengström som kommer att läsa ur boken.

Dessutom kommer den franske poeten David Lespiau att läsa seriens första bok, Produktionsanteckningar, tillsammans med sin översättare Martin Högström.

Publikationer kommer att finnas tillgängliga till förmånliga priser.

Mycket välkomna!

 

*

Språkspel från 1971 av den skotska poeten och kritikern Veronica Forrest-Thomson (1947–1975) består av nitton dikter följda av en kommentar där författaren betonar arbetets grund i erfarenheter från det sena 1960-talets Cambridge och hur hon med hjälp av det förflutnas språkformer, lånade antingen från poesi, brev eller ordböcker velat skapa ett ramverk för ett nutida yttrande: ”för i grund och botten är det vi gör med våra ord det vi gör med vår erfarenhet av att leva.” Boken har översatts av Sara Wengström och är den första av Forrest-Thomson på svenska.

*

Produktionsanteckningar av den franske poeten David Lespiau publicerades ursprungligen 2013 i form av en affisch utgiven av Contre-mur. Boken har översatts av Martin Högström och är nr. 1 i Chateaux utgivningsserie för översatt poesi — Språkspel — vars första fyra böcker publicerades i tidskriften Tydningen nr. 47, som utkom i juni 2023.

 

 

I samarbete med Chateaux, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.