EVENEMANG

FULLBOKAT! Torkel Rasmusson med band

Till alla evenemang

tisdag 14 september

18:30-21:30

Inträde 100 kr eller paketpris 200 kr (inträde plus nya fabulösa cd-skivan, signerad om så önskas).

Insläpp 18.30. Konserten börjar kl 19.
FULLBOKAT!
— — — — —
Unik konsert för det alldeles nysläppta albumet ”Var då” med den oefterhärmlige Torkel Rasmusson.
Kvällen till ära så backas han upp av det lyhörda, fantastiska kompbandet som också spelar på nya albumets tretton spår.
Nyss fyllda 80 år så är Torkel värd all beundran för sitt ständiga musikaliska utforskande och sin unika, poetiska finurlighet.
Från tiden som sångare, låtskrivare i de legendariska proggbanden Gunder Hägg och Blå tåget till klassiska sololåten ”resan”, till förra albumets hyllning till Roland Keijser och nu det nya albumet ”Var då” (som kan vara det finaste han gjort i eget namn)..
På det nya albumet ”Var då” finner vi , precis som på förra albumet ”Farväl kapten”, det fina kompbandet med musiker som Torkel samarbetat med under årens lopp: Sigge Krantz, (som medverkade på tre av Torkels LP-skivor under 70-80-talet), Lise-Lotte Norelius (som var med i musikforum i Kungsör en gång i tiden och fixade en spelning åt Torkel), Reine Fiske (från Dungen, Träden), producenten Lars Fredrik Swahn. Och nytillkomna gäster till detta albumet är Amanda Fritzén (dragspel), Fredrik Ljungqvist (blåsinstrument) och Emma Nordenstam (cello och körsång).
Lyssna på nya singeln ”På bänken” och de tidigare utgivningarna här: https://open.spotify.com/artist/3VgKcCfi7Bz8l421EdqATe…
Om allt går som det ska, så står alla dessa på scen denna afton och gör det mesta möjliga med Torkels ibland vassa, ibland roliga, ibland lätt romantiska sånger vars mix av jazz, folkmusik, progg och pop/rock inte liknar något annat idag.
Skivan, som släpps digitalt och på en fin digi-pack cd (inkl texthäfte) finns givetvis att köpa till humant pris denna afton och likaså en del andra spännande utgivningar (både vinylskivor, cd och böcker) som Torkel gett ut under årens lopp.
Vi ses!

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.