EVENEMANG

Tetuzi Akiyama / Magnus Granberg / Henrik Olsson /// Pär Thörn

Till alla evenemang

lördag 9 november

17

Denna sällsamt avantgardistiska afton bjuder på en konsert med Tetuzi Akiyama, Magnus Granberg, Henrik Olsson och en text- och liveelektronik-akt av Pär Thörn.

Tetuzi Akiyama är på samma gång såväl att betrakta som en portalfigur som något av en outsider i sammanhanget: hans musik ansluter sig inte till någon dogmatik, utan sammanflätar på det mest otvungna och naturliga vis influenser från så till synes disparata källor som amerikansk countryblues och senmodernism till en mångtydig enhet bortom dikotomier och eklekticismer. Utöver samarbeten med experiment- och improvisationsmusiker som Otomo Yoshihide, Toshimaru Nakamura och Oren Ambarchi har han även samarbetet med tonsättare som Antoine Beuger och popmusiker som David Sylvian.

Under kvällens konsert kommer han att framträda med de svenska musikerna MAGNUS GRANBERG och HENRIK OLSSON. Granberg och Olsson har även de uppmärksammats för sitt arbete inom den nya improvisationsmusiken, och är även medlemmar i kammarensemblen Skogen, vars musik i gränssnittet mellan noterad och improviserad kammarmusik rönt internationellt erkännande.

Missa inte denna fjäderlätta tungviktare. Klangligt, rumsligt, reduktionistiskt, djärvt och mänskligt!

Tetuzi Akiyama – gitarr
Magnus Granberg – klarinett
Henrik Olsson – slagverk, elektronik

”Akiyama seems capable of speaking in no voice other than his own.”
-Dusted Magazine-

PÄR THÖRN är författare och musiker. Han debuterade 2002 med Kändisar som jag har delat ut post till. Han har nyligen utkommit med Ordningen upprätthålls alltid, en serie grafiska deckarnoveller, på förlaget Apart. De senaste åren har han givit ut en lång rad böcker samt framträtt i Sverige och utomlands. Han är bosatt i Berlin.

”Den svenska litteraturens just nu viktigaste författare.”
–Dagens Nyheter-

Entré 60 kr (40 kr för Rönnells Vänner)

Varmt välkomna!

Med stöd från Stockholms stad. I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet och Humlegården fastigheter.