EVENEMANG

Solidarity Songs och Vikström/Gustafsson-Ny/Augustsson/Svanberg

Till alla evenemang

tisdag 28 mars

19-22 (insläpp 18:30)

Entré: 150:-

Solidarity Songs

Kärlek, krig och motstånd! Channa Riedel, Olle Vikström, Milton Öhrström och Emil Skogh tolkar Hanns Eislers tonsättningar av poeten och dramatikern Bertolt Brecht. I Hanns Eislers (1898-1962) tonsättningar av poeten och dramatikern Bertolt Brechts (1898-1956) texter genljuder kabarémusiken med dess breda spektrum av politiska uttryck. Vindlande, bombastiska och lekfulla melodier om kärlek, krig och motstånd presenteras i ny tappning av fyra nyfikna musiker. Musik som är lika aktuell idag som då.

Här har kärnan i Eislers originalarrangemang behållits, samtidigt som formerna öppnats upp för mer improvisatoriska inslag. Alltid i samklang med texternas absurda och stringent samhällsmedvetna budskap, här i engelsk översättning av den amerikanska författaren och kritikern Eric Bentley.

Channa Riedel – sång

Olle Vikström – träblås

Milton Öhrström – piano

Emil Skogh – bas

*

Vikström/Gustafsson-Ny/Augustsson/Svanberg

Olle Vikström har skrivit ny musik för honom och ett spännande urval av Sveriges mer prominenta musiker. Musiken tar avstamp i den stil som Modern Jazz Quartet och Jimmy Giuffre m.fl. etablerade i slutet av 50-talet. Det är genomarbetade stämmor som får ligga till grund för improvisationen. Viss musik nyttjar fugans lekfullhet och annan musik nyttjar countryns enkelhet.

Olle Vikström – träblås

Emma Augustsson – Cello

Anton Svanberg – tuba

Isabell Gustafsson-Ny – Piano

_______________________________________________________

Insläpp: 18.30. Konsertstart: 19.00.

Entré: 150:-. Begränsat antal platser. Biljetter finns på Rönnells eller kan förköpas via mail till info@ronnells.se.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.