EVENEMANG

Smygrelease för Torkel Rasmussons nya skiva ”Farväl kapten”!

Till alla evenemang

torsdag 5 september

18:30

50:- (inget förköp)

På scen kl. 19: Torkel Rasmusson med band

Innan och efter spelar Karl Jonas Winqvist svenska proggiga skivor…

Som låtskrivare och sångare i legendariska banden Blå Tåget och Gunder Hägg skrev Torkel in sig i svensk musikhistoria. Efter det har han gett ut diktsamlingar och ett flertal fina soloalbum.

Till hösten 2019 kommer ett mångfacetterat och fullspäckat nytt album, Farväl kapten, där vi finner musiker som Torkel Rasmusson samarbetat med under åren – Roland Keijser (som var med i Gunder Hägg / Blå Tåget från 1967), Sigge Krantz (som medverkade på tre av Torkels LP-skivor under 70-80-talet) och Lise-Lotte Norelius (som var med i musikforum i Kungsör en gång i tiden och fixade en spelning åt Torkel). Och så ett par nya kompanjoner: Reine Fiske (Dungen, Träd gräs och stenar) och producenten Fredrik Swahn (the Amazing, Anna Järvinens liveband m.m.).

14 nyskrivna sånger har dessa fantastiska musiker fått ta sig an, med sin breda erfarenhet från jazz, folkmusik, rock/popmusik. Resultatet har blivit härligt originell musik som gör det mesta möjliga av Torkels poetiska, ibland vassa, ibland roliga, ibland lätt romantiska sånger.
En extra dimension får den här skivan av Roland Keijsers viktiga medverkan på flertalet låtar. Detta kom nämligen att bli det sista som denna fascinerande musiker spelade in innan han gick bort i januari 2019. Titeln Farväl kapten är tillägnad honom. Denna afton framförs låtar från nya skivan live för första gången och de medverkande från albumet står även på scen tillsammans med Torkel.

Skivan ( som officiellt ges ut 27:e September) finns till försäljning denna afton i form av en digipack-cd med texthäfte och säljs till ett humant pris.

Varmt välkomna!

 

I samarbete med Sing a song fighter, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.