EVENEMANG

SLÄPPFEST: ULLI LUST & MIA OBERLÄNDER

Till alla evenemang

måndag 2 oktober

18-20

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Lystring uppmärksammar utgivningen av två tyska serieromaner: Hur jag försökte vara en god människa av Ulli Lust (född i Wien 1967) och Anna av Mia Oberländer (född i Ulm 1995).

De två tecknarna diskuterar sina respektive böcker med sin svenska översättare Jens Ahlberg.

 

I sin nya serieroman, den andra på svenska efter den flerfaldigt prisbelönta Idag är den sista dagen på resten av ditt liv, berättar Ulli Lust om sina samtidiga förhållanden med två olika män. Den ena har hon vilt sex med. Den andra har hon för intellektuellt utbyte. I takt med att hennes relationer med de två männen utvecklas ökar svartsjukan alltmer och leder till känslomässiga och våldsamma utbrott som hotar hennes liv.

Mia Oberländer berättar i sin debutbok om tre generationer kvinnor, som alla heter Anna och som var på olika sätt trotsar samhällets normer. Alltför fria kvinnor i en alldeles för liten by, där de tar för mycket plats såväl psykiskt som fysiskt. Med en vacker formmässig uppfinningsrikedom berättar Mia Oberländer om dessa tre atypiska livsbanor (delvis inspirerad av sin egen familjs historia) och bygger kring denna säregenhet – storleken på kvinnorna i hennes familj – en vacker berättelse med sociologiska accenter

 

I samarbete med Lystring förlag, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.