EVENEMANG

Shtoltse lider/Proud poems – Tonsatt poesi på jiddisch med Ida&Louise

Till alla evenemang

torsdag 14 juni

18:30-20:30

100:-

Shtoltse lider/Proud poems

Tonsatt poesi på jiddisch med Ida&Louise

Gäst: översättare/litteraturvetare Beila Engelhardt Titelman

I början av 1900-talet blomstrade jiddischkulturen och det fanns en stor rörelse av kvinnliga poeter som drevs av konstnärliga visioner och längtan efter frigörelse. Delar av denna poesiskatt har fått nytt liv i tonsättningar av svensk/danska duon Ida&Louise och nu finns chans att höra dem live när de ger en exklusiv och intim konsert på Rönnells Antikvariat. Musiken hämtar inspiration från klezmermusikens glansdagar på 1920- och 30-talen med en crossover från nordisk folkmusik och tango.

Konserten gästas denna kväll av litteraturvetare Beila Engelhardt Titelman, som nyligen utkommit med boken Detta är natten, med svenska översättningar av jiddischpoeten Anna Margolins dikter. Beila ger en kort introduktion till konserten och läser även några dikter ur boken.

Ta chansen och upplev denna berörande konsert där musiken, uttrycket och poesin står i samklang och ger liv till en skatt som nästan glömts bort.

Louise Vase – sång, piano

Ida Gillner – sopransaxofon, sång

Beila Engelhardt Titelman – översättare/litteraturvetare

Entré 100:- (inget förköp)

 

I samarbete med Der Nayer Dor, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.