EVENEMANG

Samtal om Kaczka, det poetiska äventyret

Till alla evenemang

tisdag 2 april

18-20

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Dröm, myt och poesi gör verkligheten verkligare.

Emma Lundenmark i samtal med filosofen Anna-Karin Selberg om sin nya bok Kaczka – det handlar om associativ kronologi, det poetiska i det dokumentära och om Musan som berättare.

Kaczka är en liten gul kyckling. Det är också en roman: en associativ väv kring minnen av förälskelse och vanvett. Eller kanske en kidnappningshistoria om att följa med fel person på roadtrip i Polen. Men ännu mer är det berättelsen om en kvinnlig äventyrare i den utlevande poeten Rimbauds anda.
I Emma Lundenmarks andra roman Kaczka framträder minnet som ett prisma, där allt förändras beroende vad man tittar på. En väv blir en vind blir ett badkar, och ur det råa dokumentära växer en annan sorts verklighet fram.

 

Det första surrealistiska manifestet publicerades för 100 år sedan. Några år senare gav surrealismens grundare André Breton ut boken Nadja som Kaczka går i dialog med.

Under kvällen erbjuds läsningar ur Kaczka och ur Nadja av Breton. Det blir även en tonsatt dikt av Rimbaud i ett uruppförande av Aurelia Le Huche.

 

Emma Lundenmark är poet och författare. Hon har gett ut dikter, noveller och romaner, nu senast Kaczka på Modernista i januari 2024. Hon arbetar också med teater och poesi inom psykiatrin. Anna-Karin Selberg är författare och filosof. Aurelia Le Huche är scenkonstnär, verksam bl.a. som regissör och koreograf inom teater, opera och performance.

 

I samarbete med Modernista, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.