EVENEMANG

Rönnells Vänner 5 år!

Till alla evenemang

lördag 21 september

19

Vi är väldigt glada att så många vill delta och fira Rönnells Vänners 5-årsjubileum! Nu är lokalen fylld till smärtgränsen, så tyvärr kan vi inte ta emot fler gäster.

Föreningen Rönnells Vänner bildades våren 2008 och har sedan starten fungerat som ett omistligt stöd för antikvariatets aktiviteter, evenemangsverksamhet, bokutgivning och allmänna välgång. Lördagen den 13 september 2008 var det dags för den första sammankomsten i vänföreningens regi, en litterär afton med bl a Ulf Linde, Magnus Hedlund, Martina Lowden, Claes Hylinger, Malte Persson och Thomas Tidholm. En strålande afton som utgjorde starten för den satsning på kulturella evenemang som vi på Rönnells alltsedan dess passionerat har arbetat på.

Nu, 5 år senare, Lördagen den 21 september med början klockan 19.00 bjuder Rönnells vänförening till en jubileumskväll för att fira dessa första lyckosamma år. Deltagande gäster är bl.a. Horace EngdahlSara DaniusJoakim PirinenKristian Petri och Love Antell. En liten festbuffé och något gott att dricka serveras.

Rönnells är Stockholms och Sveriges största antikvariat som i åttio år har funnits i samma kvarter vid Birger Jarlsgatan. I en tid av snabba förändringar på bokmarknaden finns det goda skäl att värna om det yrkeskunnande som ett antikvariat står för. På senare år har Rönnells dessutom fått en ny roll som en livaktig kulturell scen i Stockholms innerstad. »Viktigare än Kulturhuset« löd ett omdöme i pressen när det i våras visade sig att Rönnells framtid äventyras av kraftiga hyreshöjningar. Hur man än värderar Rönnells står det klart att antikvariatet blivit en angelägenhet för många stockholmare – det ser man om inte annat på köerna som ringlar utanför på gatan till alla författarkvällar, konserter och konstutställningar. Fenomenet Rönnells är intressant av ytterligare ett skäl, nämligen att den utåtriktade verksamheten bedrivs med ett minimum av bidrag. Det är medarbetarnas kreativitet och uthållighet som har lagt grunden för framgången. (Rönnells Vänner)