EVENEMANG

INSTÄLLT PGA SJUKDOM! Re:Orient: LILIANA ZAVALA TRIO

Till alla evenemang

torsdag 14 oktober

KONSERTEN INSTÄLLD PGA SJUKDOM.

Konserten flyttas troligtvis fram till ett senare datum.

 

”Ambitiös och intressant artist som bryter mot normerna och skapar utrymmen som överskrider gränserna för musikaliska genrer på hög nivå”
Så beskrev henne Folk & Världsmusiks Galan henne under när hon nominerades som ”Årets artist”.

Liliana är slagverkare, sångare, låtskrivare, konstnär och producent, född och uppväxt i Córdoba, Argentina och bosatt i Stockholm. Hon har gett ut cd:n Cabildo på sin egen label Libelula Music (i samarbete med Rabid records). Hon arbetar för närvarande i flera grupper och projekt, bl.a. Beat Company (som hon är grundare av), Tamboreras (medgrundare), Xenomania (Ale Möllers projekt) och Skräpitas (barnföreställning). Hon har också spelat med The Forbidden Orchestra, Fever Ray, Abjeez, Golbang, Shohaz, Shaerat med flera. Under innevarande höst spelar hon på Folkteatern i Gävleborg i pjäsen ”Perikles och hans dotter Marina” (av Shakespeare) i regi av Peter Oskarsson, med premiär den 25 september 2021.

Liliana Zavala TRIO

Med sig på scen har Liliana basisten Lisa Löwgren och  gitarristen Andreas Hourdakis. De bildare en powertrio som frammanar bilder som tagna ur Frida Kahlos färgrika värld, gamla ritualer och landskap från Sydamerika. I den nya produktionen ”Todos mis muertos”  hedrar de nära och kära som inte längre är en del av denna värld. Kompositionerna är inspirerade av dem och av traditionella latinamerikanska rytmer och ritualer kring dödens tema.

Lisa Löwgren har en lång historia med nordöstra Brasiliens musik och kultur. Lisa har även spelat bas i band som Calle Real, Zarandea, Beat Company, Abjeez och ackompanjerat artister som Jasmine Kara och Simone Moreno.

Gitarristen Andreas Hourdakis är en mångsidig musiker som tidigare bland annat har spelat med Magnus Öströms band, Lars Danielsson, Karin Hammar och Vargas & Lagola.

Insläpp kl. 18:30.

Biljetter köps här: https://kulturbiljetter.se/evenemang/5026/liliana-zavala-trio

 

I samarbete med Re:Orient, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.