EVENEMANG

Releasekonsert med Fredrik Nordströms trio ”Svensk standard”

Till alla evenemang

tisdag 17 september

19-21

150:- (biljetter finns på Rönnells)

Fredrik Nordström – tenor- & barytonsaxofoner
Palle Danielsson – bas
Fredrik Rundqvist – trummor

Kärt återseende för denna trio som nu släpper sitt tredje album, det första på tio år. Denna gång har de valt ut ett knippe låtar av välkända svenska kompositörer som Lars Gullin, Jan Johansson, Georg Riedel…och Alice Tegnér! De vill med dessa nytolkningar blåsa nytt liv i denna vår helt egna låtskatt av ”svenska standardlåtar”.

Det rör sig om tre minst sagt rutinerade improvisatörer med erfarenhet från de stora jazzscenerna i ute i världen, som kärleksfullt tar sig an låtmaterialet med stor öppenhet, respekt och upptäckarglädje.

Fredrik Nordström är en av Sveriges ledande saxofonister/kompositörer. Han har tidigare släppt tolv album i eget namn och medverkat som sideman/co-leader på många fler. Han har även varit ”Jazz i Sverige”-representant. Det här är hans debut på El Dingo Records. Mer info: fredriknordstrom.com

Palle Danielsson behöver knappast någon introduktion. Han är en av våra internationellt mest kända jazzmusiker efter samarbeten med Keith Jarrett, Charles Lloyd, Bill Evans och många
fler.

Fredrik Rundqvist är en av landets mest lyhörda och anlitade trummisar som medverkat på ett hundratal skivor och turnerar för närvarande flitigt runt i Europa med Daniel Karlsson trio.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.