EVENEMANG

Releasefest för Vilhelm Bromanders Oh lord give me strange

Till alla evenemang

torsdag 22 september

19-22

60:-

Den 22a september släpps Vilhelm Bromanders första soloskiva ”Oh lord give me strange” på det portugisiska skivbolaget Creative Sources. Detta firas med buller och bång och konsert på Rönnells Antikvariat.
Vilhelm spelar ett set musik och Joel Danell & Anders Af Klintberg spelar utvalda favoritskivor.
Detta blir även ett utmärkt tillfälle att säga hej till Vilhelm då han några dagar efter detta flyttar till Berlin en termin för att studera intonation och komposition.

Live
Vilhelm Bromander – Kontrabas

DJ
Joel Danell & Anders Af Klintberg

Inträde 60 kr

Välkomna!

Oh lord give me strange:
Två till synes statiska ljud breder ut sig och ger en illusion av sin egen materialitet. Efter det första solida intrycket sugs en, som av en mystisk kraft, djupare in i ljuden och en oerhörd rikedom och variation uppenbarar sig. Varenda liten skakning eller tystnad blir en jätterörelse mot grundljudet som i sin tur blir en fond mot vilken rörelsen får sin betydelse.

På Oh lord give me strange visar Vilhelm vad som kan hända om vi tillåter oss själva att stanna upp och ge något uppmärksamhet en längre tid. Genom att nyfiket jobba med små, ofta förbipasserade, musikaliska och fysikaliska ljud som subharmoniska interferenser, svängningar och brusljud utforskar han sin bas och tillsammans med en formmässig stramhet bygger han sina kompositioner. Musiken blir som en spegel av naturens urkraft, monolitiskt och obrytt vacker där tillförsikt och stillhet råder.

http://vilhelmbromander.com/

Inspelat på KMH 17/12-15 av Erik Metall & Anders Kampe
Mixad av Vilhelm Bromander
Mastrad av Daniel M Karlsson
Artwork av Peter Larsson
Layout av Carlos Santos

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.