EVENEMANG

Releasefest för Peter Mosskins Systrarna

Till alla evenemang

tisdag 24 oktober

17-19

Välkommen att fira Peter Mosskins nya bok Systrarna med oss.
Det blir en afton fylld med mingel och boksignering.

Klockan 18 samtalar Peter Mosskin med författaren Gunilla Thorgren om boken.

Varmt välkomna!

Intervju med Peter Mosskin om boken: http://bit.ly/2xZX9zp

OM BOKEN

Systrarna är en unik dokumentärroman inspirerad av dagböcker och brev om tre ovanliga systrar i mellankrigstidens Europa

Nun och Nini var i tur och ordning gifta med poeten Gunnar Ekelöf. Margit, författarens mor, delade sin man med en annan kvinna. De var feminister innan begreppet användes. De revolterade mot snäva samhällsnormer utan att vara medvetna om det. Världen låg framför deras fötter och de tog för sig – både i arbete och i kärleksrelationer. Men det var inte alltid lätt i en tid då kvinnoliv skulle levas i skuggan. Nun skrev i en dikt: ”Men männen, männen … / Varför kunna de inte ge vad jag söker? / Varför be de aldrig om det innersta?”

Vi får följa systrarna från att de är tonåringar på 1920-talet, unga på 30-talet, fram till sent 50-tal. Författaren Peter Mosskin har haft tillgång till brev och dagböcker som aldrig tidigare varit offentliga. Texten blandas upp med utdrag ur brev, dagböcker och andra skrivelser.

I samarbete med Bokförlaget Atlas, Rönnells vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.