EVENEMANG

Releasefest för ny bilderbok av Jockum Nordström och Lev Tolstoj

Till alla evenemang

onsdag 21 februari

17-19

Välkommen att fira releasen av Jockum Nordströms och Lev Tolstojs fantastiska bilderbok ”Fabler och andra berättelser” (Rabén&Sjögren)

Konstnären Jockum Nordström har illustrerat Lev Tolstojs fabler i ett unikt samarbete med Levs barnbarnsbarn Daniil Tolstoy.

Presentation och signering av boken.

Två giganter från olika århundraden möts i denna fantastiska bilderbok. Konstnären Jockum Nordström har illustrerat Lev Tolstojs fabler i ett unikt samarbete med Tolstojs släktingar. Listiga rävar, sluga lejon och giriga bröder, sagor och berättelser att skratta åt, fundera över och att prata om.

Lev Tolstoj anses vara en av de största författarna genom tiderna och är framför allt känd för sina episka böcker Krig och fred och Anna Karenina. Få känner kanske till att han även skrev för barn. Mycket av det Tolstoj skrev för yngre var inspirerat av klassisk litteratur som han ville göra tillgänglig för unga läsare. Berättelserna i den här boken är till stor del hans tolkningar av den grekiske diktaren Aisopos fabler och hinduiska sagor.

Jockum Nordström är en av Sveriges mest älskade konstnärer. Förutom många utställningar runt om i världen, har han också gjort barnböcker. Bland annat böckerna om Sailor och Pekka och Vart ska du?.

 

I samarbete med Rabén&Sjögren, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.