EVENEMANG

Releasefest för Joakim Pirinens nya novellsamling Den röda drömmen

Till alla evenemang

tisdag 15 oktober

18:30

En novellsamling av Joakim Pirinen är aldrig en novellsamling. Det är alltid något annat, något mer och större. Samtidigt som det också är hejdlöst roligt.

Den röda drömmen ger han sig på något som vid första ögonkastet kan tyckas vara omöjligt, nämligen att skriva en novell för varje genre som finns i litteraturen: saga, skräckberättelse, deckare, fabel eller porr etc. Och dessa 22 texter lever just i glipan mellan projektets omöjlighet och den lätthet som det synes vara utfört med.

Joakim Pirinen har alltid varit den store konstnären som samtidigt inte kunnat sluta vara absurd, drastisk eller plump. Och när han tar steget in i litteraturen som han gjort flera gånger, bland annat med novellsamlingen Den svenska apan, blir det med samma seriositet, engagemang och egensinne. Den röda drömmen är en samling modiga och geniala texter som undersöker vad litteraturen är, en litterär pralin med hög kakaohalt, något alldeles extra för den litterära finsmakaren.

Joakim Pirinen fick sitt stora publikgenombrott 1985 med albumet Socker-Conny och har sedan dess givit ut ett tiotal seriealbum och bilderböcker. Han är även verksam som prosaist, bildkonstnär, dramatiker och text-ljudkompositör.

I samarbete med Ordfront förlag, Rönnells vänner, Studiefrämjandet och Humlegården fastigheter.