EVENEMANG

Releasefest för Joakim Pirinens nya bok ”Anspråkslösa förslag”

Till alla evenemang

20 September 2018

18:00 - 21:00

Välkomna till releasefest för Joakim Pirinens nya bok ”Anspråkslösa förslag” utgiven av Kartago förlag!

Denna samling anspråkslösa förslag riktar sig till samhället i allmänhet, och staten och individer som känner ansvar i synnerhet. Joakim Pirinen går igenom livets samtliga ämnen och ger förslag på förbättringar eller förenklingar på vanligt förekommande problem. Avfolkningen i Norrland kan till exempel lösas genom att man gör om delar av fjällen till ett nöjesfält. Att vissa djurarter utrotas och försvinner löser han genom att uppfinna nya, som Tärningshägern, Djurdjuret och Bajsvipan. För att ingen ska känna sig utanför ska det vara obligatoriskt att ge ut en bok i Sverige – det ska vara autofiktion och gärna handla om en skils­mässa. Efter­som den enda positiva effekten av krig är berättelserna, bör man starta ett krig enbart av litterära skäl. Detta krig ska dock inte inbegripa Sverige, och absolut inte svenska serietecknare – de tecknar för dåligt.

Anspråkslösa förslag kan ses som en inspirationsbok. Bokens texter är satiriska men allvarligt menade. Joakim Pirinen har under arbetets gång bearbetat förslagen och texterna ändå tills han övertygat sig själv om deras nödvändighet.

Boken finns till försäljning till kanonpris!

I samarbete med Kartago förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.