EVENEMANG

Releasefest för Isak Sundström’s album ”Five Dramas of..”

Till alla evenemang

tisdag 6 november

6:15-9:45

50:-

Releasefest för albumet ”Five Dramas of Swollen Emotions- for Music and Voice- Based on the movies By Douglas Sirk” av Isak Sundström (Pascal, Skriet, Rocks and Waves Song Circle, I.B Sundström mm) och Vincent Williams. Detta magiska album ges ut som en co-release mellan italienska labeln Black Sweat och Sing a song fighter. Albumet kommer att finnas till försäljning denna afton och ett performance kommer även att äga rum.

Dörrarna öppnar kl 18.15
Performance kl 19.30
Entré: 50 Riksdaler

Isak Sundström har i nära samarbete med konstnären/musikern Vincent Williams skrivit musik och manuskript med utgångspunkt från filmskaparen Douglas Sirks filmer. Duon har sedan skapat en typ av melodramatisk tal och musikvärld.
Verket har visats som en ljudinstallation på b.la Tensta Konsthall och i Cartagena på La Mar de arte de y Músicas Festival. Detta poetiska projekt fungerar både som en
installation men självfallet också som fristående skiva. I ett outforskat gränsland mellan olika konstformer. Ett väldigt unikt och sällsamt sådant. Som att fånga tag i en feberdröm.
Inspelningarna med Vincent gjordes under en tid då Vincent var sjuk i cancer, tyvärr blev det inte bättre och Vincent gick sorgligt nog bort förra sommaren 83 år gammal. Så detta album tillägnas honom.

I samarbete med Sing a song fighter, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.