EVENEMANG

Releasefest för Aylin Bloch Boynukisas Fåglarna

Till alla evenemang

torsdag 3 oktober

18-21

Fri entré, ingen föranmälan krävs

Vi välkomnar Fåglarna av Aylin Bloch Boynukisa.
Med stolthet och saknad.

Läsningar kl 19 – TBA.

Mer om boken:
Fåglarna är en fantasi med utgångspunkt i en verklig film. Den mörka skönheten Annie H tar ett jobb i Bodega Bay. Hon lär barnen läsa, skriva och räkna samtidigt som hon räknar ner till den stundande revolutionen. I Bodega Bay händer just ingenting, förrän dagen då den blondsvallande Barbie anländer i sin cabriolet och allt sätts i rullning…

Fåglarna blev Aylin Bloch Boynukisas (1980-2013) sista bok. Hon arbetade med manuset ända fram till sin död, och den version som nu ges ut är så klar som den någonsin kommer att bli.

Det är vår övertygelse att Aylin hade velat att den här boken skulle bli läst. Fåglarna blev kulmen på hennes korta men storslagna författarskap, och det är med väldig glädje vi äntligen kan presentera den för omvärlden.

Utgivningen är ett samarbete mellan Dockhaveri och Rosenlarv. Tidigare utgivet på Dockhaveri av Aylin Bloch Boynukisa finns Min käft är fylld av tänder och tid (2013) och Flickorganens genealogi (2011).

 

I samarbete med Dockhaveri, Rosenlarv, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.