EVENEMANG

Release, Ulf Ivarsson, Lower zone.

Till alla evenemang

tisdag 11 februari

18-20:30

50:-

Ulf Ivarsson släpper sitt album ”Lower zone” och det blir releasefest på Rönnells Antikvariat den 11 februari. Ulf kommer att spela ett kortare set Kl 19.30.

Viktor i från Lamour Records finns på plats och säljer skivan.

Entré :50 kr som oavkortat går till att bevara Rönnells Antikvariat som ett levande kulturalternativ i Stockholms stad. Välkomstdryck ingår.

Välkomna.

En av Sveriges mest meriterade basister och grammisvinnare (producent ’Thåström – ”Kärlek är för dom”, ”Beväpna dig med vingar” samt ”Den morronen”) och tidigare samarbeten med bla Bill Laswell (Material, Herbie Hancock, PIL, Mick Jagger), Youth (Killing Joke, The Orb, The Verve) och Mick Harris (Napalm Death, Scorn, Lull) gör solodebut under eget namn med albumet ’Lower Zone’.

Med elbas och diverse elektronik skapar Ulf magiska ljudvärldar någonstans mellan dark ambient och industrirock.
Idén till detta soloprojekt planterades 2015 när Ulf bestämde sig för att utmana sig själv på ett sätt som han aldrig tidigare gjort: att gå upp på scen, ensam med elbas, effekter, looppedaler och en vägg av förstärkare utan att veta vad som ska göras.

Ett blankt papper, det som händer får hända utifrån vad instinkt och impuls bestämmer tillsammans med tekniken och instrumentet. Improvisation med
inslag av ambient, dub och fri form.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.