EVENEMANG

Release för två serieböcker av Anna Haifisch och Joe Kessler

Till alla evenemang

tisdag 8 september

18:30-21:30

150:- / 200:-

Releasefest för ”Von Spatz” av Anna Haifisch och ”Fönsterruta” av Joe Kessler, två färgsprakande serieböcker av flerfaldigt prisbelönta tecknare från Tyskland respektive England. Moderator: Moa Romanova.
Inträde 150/200 kr (inklusive bok av Haifisch/Kessler).
OBS! Begränsat antal platser pga av Coronan. Boka biljett i förväg via info@ronnells.se
Evenemanget äger rum med stöd från Goethe Institut.
—–
Om Anna Haifisch ”Von Spatz” (Lystring)

Bland Santa Monicas kullar ligger Von Spatz’ vilohem. En nervklinik för konstnärer och showbiz-folk, där psykiatriker, sjuksköterskor och vårdare står till förfogande. Patienterna uppmuntras att ägna sig åt sin återhämtning och konstnärlig verksamhet. För detta ändamål ställer hemmets ledning ateljéer, konstnärsmaterial och utställningshallar till förfogande.
Klinikföreståndaren Margarete Von Spatz tar kärleksfullt hand om de intagna. En av dem är Walt Disney, som under sin vistelse mer eller mindre förgäves försöker sig på att skapa ett antal olika konstverk. Under de talrika eftermiddagsaktiviteterna, som t ex måleri, pingvinmatning och skulptur begrundar Walt sitt liv som konstnär. Hur kunde Musse Piggs pappa förlora förståndet?

Anna Haifisch föddes 1986 i Leipzig. Där har hon studerat vid högskolan för grafisk formgivning. Med sex vänner grundade hon 2013 seriefestivalen ”The millionaires club”. Hennes verk har översatts till sex språk.

Om Joe Kessler ”Fönsterruta” (Lystring)

Fönsterruta är en enmans-antologi med ett antal berättelser som utspelar sig i en färgsprakande värld präglad av magiska under och äventyr. Den franska utgåvan belönades med ett pris för bästa debut vid den prestigefyllda seriefestivalen i Angoulême 2020.

I samarbete med Lystring, Goethe Institut, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms Stad och Humlegården fastigheter.