EVENEMANG

Release för Sms-döden!

Till alla evenemang

tisdag 19 december

17-19

Vi är stolta och glada att bjuda in till release för Disa Holgerssons konstbok Sms-döden! Kollektiv uppläsning, snacks och mingel. God chans att hitta subversiva julklappar på vårt bokbord. Presentinslagning på dockhaveristiskt manér!

Om Sms-döden:

”Det som dröjer sig kvar är vad som måste kommas ihåg (möten, läkartider, betala skatt) och det som måste glömmas bort. De svarta dagarna är omsorgsfullt övertäckta. Det går att skönja enstaka bokstäver i mörkret bakom maskeringen, men inte mer än så. Ingen annanstans har pennan fått arbeta så länge. Skam är ett ensamt, tidskrävande jobb.”
UR EFTERORDET AV IDA SÄLL

Disa Holgersson fångar varje dag. Åtminstone i bild. Sms-döden är en euforisk dystopi, på en gång personligt tidsdokument och odödlig igenkänningshumor. Förväntningen att vara den som bemästrar vardagen vilar tungt på kvinnan. Disa Holgerssons uppror består i uppriktigheten.

Disa Holgersson är konstnär, född 1981 på Öland. Hon är utbildad på Designskolen (KADK) i Köpenhamn och numera bosatt i Malmö. Hon intresserar sig för relationer, psyket och det triviala. Sms-döden är hennes debutbok.

Dockhaveri är ett kollektivt förlag sysselsatt med strategier för flersamt skrivande, kritik av genimyten samt politiska frågor kring femininitet, funktionalitet och motstånd.

 

I samarbete med Dockhaveri Förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.