EVENEMANG

Release för Olle Adolphsons prosatexter!

Till alla evenemang

lördag 12 november

14-16

Fri entré, ingen föranmälan krävs

I telefonkatalogen titulerade sig Olle Adolphson som ”författare”, men blev för den breda allmänheten mest älskad och ihågkommen som vissångare. I boken Ett tomt vitt papper. Prosatexter och lite annat presenteras han i enlighet med sin självvalda yrkestitel – som författare av prosa och lite annat. Många av texterna har tidigare förekommit i dagstidningar, böcker och radio. Men här finns också mycket opublicerat material.

Adolphson skriver om visans väsen, om medeltida trubadurlyrik, om Evert Taube och Lasse Lucidor. Reseberättelser från Frankrike, Irland, Spanien och Österlen. Noveller och tidiga dikter, självbiografiska skisser och politiska vistexter.

Ett tomt vitt papper är illustrerad med bildkonstnären Olle Adolphsons teckningar och målningar. Fotografier av Per B Adolphson m.fl.

Bokens redaktör Jan Malmborg debuterade år 2020 med den Augustprisnominerade biografin Trubbel – berättelsen om Olle Adolphson.

Förutom Jan Malmborg medverkar skådespelaren Kristina Adolphson, gitarristen Mats Bergström, som nyligen gett ut en cd och två nothäften med gitarrmusik av Olle Adolphson, samt förläggaren Bo Ejeby.

Bok, noter och cd säljs till releasepris.

 

 

I samarbete med Bo Ejeby Förlag, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.