EVENEMANG

Release för ny bok av Christer Themptander

Till alla evenemang

lördag 4 oktober

14-16

Lördag 4:e oktober klockan 14-16 firar vi Christer Themptanders nya bok Split Vision.

Split vision ger konstnären/ bildaktivisten Christer Themptander sin rapport från samtiden. Det handlar om att kombinera konst och politik. I vassa bilder, förstärkta av bokens speciella formgivning, konstruerar Christer Themptander mångbottnade intryck utifrån vår samtid. Han snappar upp tendenser i samhället och använder bilder för att sätta krokben på verkligheten. Hans verk är dubbelbottnade och betraktaren måste hela tiden fråga sig – ser jag vad jag ser?

Välkomna!

Christer Themptander är bosatt i Stockholm och har verkat som konstnär sedan sent 60-tal och har givit ut sexton böcker. Christer har utvecklats till en samtidskommentator och mer och mer kommit att uttrycka sig i ord och bild.

Sagt om Christer:
”Hans bilder är ett slags konstnärligt hard core – rakt i solar plexus på allt inställsamt bildmakeri … Och kanske är det just där som humorn uppstår – på ett rangligt brospann mellan absurditet och innerlighet” Om konst, Leif Mattsson, 2007

”Ingen glättad bild av det västerländska samhällets välsignelse är för liten eller för stor för att inte ansättas av hans vassa dekonstruerande sax. Ut kommer något som orsakar skratt men smakar beskt eller bittersurt.” Stefan Nilsson, Nerikes Allehanda, 2009

I samarbete med Bokförlaget Mormor, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.