EVENEMANG

Release för Kända och Okända Kroppars Utbredning av konstnären Ola Nilsson.

Till alla evenemang

lördag 25 maj

14

I boken Kända och Okända Kroppars Utbredning (2013) har Ola Nilsson valt att arbeta med tre avlidna släktingar som representanter för den andre. Hur ser interaktionen ut med personer som inte längre finns? På vilket sätt kan man tala om interaktion?

Det är hans språk, ordval och berättelser. Vilka var de, vilka är de?

Här uppstår en förskjutning som är betydande i boken, en förskjutning som är djupt förbunden med den unika relation som finns människor emellan: förändringen mellan vilka vi var och vilka vi är. Genom berättelser om morbrodern Bertil, systern Annelie och pappan Sven kartlägger Ola Nilsson delar av sin släkt som egentligen främst synliggör hans bild av dem och i förlängningen honom själv.

Identiteten, som vi tolkar den, försvinner för den som dör. Men vad händer med de kvarvarandes identitet när någon för de närstående dör? På vilket sätt förändras man? På vilket sätt ändras den spelplan som båda tidigare delat, när den plötsligt bara består av en part? Vad är det man inte längre kan få syn på?

Ola Nilsson arbetar i huvudsak inom fältet skulptur/objekt, installationer och text-, ljudkonst. Hans arbeten rör sig i en social kontext. Besökaren är ofta meningssignalerande och medskapande. Grunden för detta sätt att arbeta är intresset för kommunikation.

Ola Nilsson har de senaste åren visat sina verk och deltagit i projekt på ett flertal konsthallar och gallerier i Sverige och internationellt, bland annat Konsthall C Hökarängen, Kulturhuset Stockholm, Galleri Koh-i-Noor Köpenhamn, Galleria Huuto Helsingfors, Center of Contemporary Art i Tiblisi samt på ArchitectureZA2012 Biennial Festival i Kapstaden.

Parallellt med releasen ställer Ola Nilsson ut på Studio 44 (Tjärhovsgatan 44)

t o m 2 Juni:

Se mer: http://ola-nilsson.se/