EVENEMANG

Release för Djuriska: Författarsamtal med Johan Espersson och Stefan Lindberg

Till alla evenemang

torsdag 3 mars

17-19

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Välkomna att fira Johan Esperssons nya novellsamling ”Djuriska” som kom ut i januari.

Boken har fått ett exceptionellt fint mottagande; den ligger på DN:s kritikerlista, Per Klingberg kallade det ”fruktansvärt bra litteratur” i Svenska Dagbladet och Amanda Svensson skrev i Expressen ”Jag skulle bli förvånad om vi såg en starkare novellsamling i år”.

Johan Espersson samtalar om boken med författaren Stefan Lindberg kl 17.30, därefter bokförsäljning, signering och mingel.

…………………………………………………………………

Om DJURISKA

En pojke på semester kommer för första gången i kontakt med den italienska supporterkulturen och lär sig något om masker och lojaliteter. En återkommande dröm om älgjakt håller på att ödelägga ett förhållande. En nyårsfest spårar ur innan den har hunnit börja, när en man följer impulsen att öppna en fågelbur. Och i en annan tid, barndomens, pågår ett utdraget och blodigt slag mellan två killgäng om vem som ska härska över områdets konstgräsplan, med en hund som insats.

I tio noveller möter vi människor – inte sällan barn – som bär på hemligheter och en dunkel längtan och som förhandlar sin tillhörighet till mänskligheten på olika vis. De förstår inte alltid vad de gör, bara att det måste göras. I fonden av de här underhållande, egensinniga och rörande berättelserna om ensamhet och sammanbrott tornar bilden av Rom upp sig: något som skulle vara för evigt, men som gick förlorat.

……………………………………………………………………..

Johan Espersson är utbildad vid Biskops-Arnös författarskola och romandebuterade med Kungsbacka ultras 2020. ”I själva språket finns ett hjärta”, skrev Sydsvenskans recensent om denna roman som också kallades ”glimrande” (SvD), ”levande” (Sydsvenskan) och ”en stark berättelse … med en annorlunda och intressant episk teknik” (Borås tidning).

Stefan Lindberg debuterade 1999 med den uppmärksammade novellsamlingen Tusen nålar. Hans senaste roman Splendor nominerades till Augustpriset. Stefan är också verksam som dramatiker och översättare.

 

I samarbete med Natur & Kultur, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.