EVENEMANG

Release för CHATEAUX n°2

Till alla evenemang

torsdag 5 oktober

17-18:30

Chateaux presenterar:

CHATEAUX n°2 (nytt nummer!)
Collwood Villa n°2 (nytt nummer!)

Dessutom: Överlevnad av Danielle Collobert (ny bok!)

Poesiläsningar på franska och svenska av: Luc Bénazet, Linnéa Fonseca, Iman Mohammed (via video) och Adam Westman

Varmt välkomna!

Luc Bénazet, poet verksam i Paris, ingår bl.a. i ljudpoesi-konstellationen Grammata och redigerar tillsammans med Victoria Xardel poesitidskriften Les Divisions de la Joie. Han har tidigare varit redaktör för Slot n°12 och medverkar i CHATEAUX n°2 med dikten ”GEVÄRET HAR TVÅ / SKO^TT.

Linnéa Fonseca, poet verksam i Malmö, medverkar i Collwood Villa n°2 med ”Skriv en skog” om Sep pran ek av den norske poeten Vemund Solheim Ådland.

Iman Mohammed, poet verksam i Malmö, aktuell med boken Fermata [Turkosa serien 12], medverkar med poesi i CHATEAUX n°2.
Adam Westman, poet verksam i Stockholm, har tillsammans med Peter Thörneby översatt dikten ”Död åt en stjärna” av den brittiske poeten Tom Raworth till CHATEAUX n°2.

*

Poesitidskriften CHATEAUX sätts och trycks av Chateaux i Aspudden och kommer ut två gånger per år. Nummer 2 innehåller poesi av Luc Bénazet, Iman Mohammed, Lorine Niedecker och Tom Raworth, i översättningar från franskan, amerikanskan och engelskan av Martin Högström, Beata Berggren och Peter Thörneby & Adam Westman.

Kritiktidskriften Collwood Villa kommer ut tillsammans med CHATEAUX. I nummer 2 skriver Linnéa Fonscea om Sep pran ek av den norske poeten Vemund Solheim Ådland (Gasspedal, 2003).

Med varje nytt nummer av CHATEAUX kommer dessutom en bok i serien Supplement. Andra boken i serien är Överlevnad av Danielle Collobert i översättning från franskan av Helena Eriksson och Jonas (J) Magnusson. Danielle Colloberts författarskap tillhör de mest obönhörliga. Hennes sista bok, Survie, som ursprungligen gavs ut 1978 av Orange Export Ltd., är den första på svenska.

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.