EVENEMANG

FULLBOKAT! Release för boken om Träd, Gräs och Stenar, Pärson Sound, International Harvester

Till alla evenemang

tisdag 1 mars

19-21 (insläpp 18:30)

FULLBOKAT!

Träd, Gräs och Stenar har existerat i olika skepnader sedan 1967. Det är idag en av Sveriges och troligen västvärldens äldsta musikgrupper med rötterna i 1960-talets alternativa rörelser. Bandet turnerar fortfarande världen över.

Boken Träd, Gräs och Stenar berättar om ett band i ständig förändring. Hur medlemmarna träffades och om hur personkemin i gruppen och nya medlemmar har förändrat bandets sound under de drygt femtio år som gått. Från Pärson Sound, via International Harvester och Harvester till Träd, Gräs och Stenar och på senare år Träden. Med influenser från jazz, avantgardemusik, den nya konsten och teatern på 1960-talet, alternativ odling och svensk folkmusik på 1970-talet har bandet skapat ett unikt sound.

På 1970-talet var gruppen pionjärer i arbetet med de första Gärdesfesterna och ”spela själv”-rörelsen, liksom i den gröna vågen. Under 1980-talet fortsatte TGS spela, och på 1990-talet kom en ny blomstringstid med regelbundna skivsläpp, konserter och turnéer.

Bandmedlemmarna Bo Anders Persson, Thomas Tidholm, Thomas Gartz, Torbjörn Abelli, Arne Ericsson och Jakob Sjöholm liksom kretsen runt bandet med personer som Sonja Gransvik, Kristina Abelli och många andra berättar ur sitt perspektiv.

Musiker har tillkommit och fallit från, idag är flera av medlemmarna födda efter att gruppen först bildades, vilket gör TGS unikt. Gruppen existerar i samma långsamma, droneaktiga universum som musiken den spelar.

Till texten finns ett rikt bildmaterial; fotografier, tidningsklipp, affischer, flygblad, skivomslag och målningar, som tillsammans med texten ger en unik inblick i en över femtio år av svensk musik- och kulturhistoria.

Boken är formgiven av Jon Edergren på Spektra design.

 

DJ: Klubb Folke

Entré 500 kr (inkluderar boken, liten konsert med Träden + valfri dryck)

FULLBOKAT!

 

 

 

I samarbete med Dokument Press, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.