EVENEMANG

Release för boken om Börje Fredriksson

Till alla evenemang

lördag 25 maj

14-16

Fri entré, ingen föranmälan krävs

Jazzmusikern och kompositören Börje Fredriksson (1937–1968) var en av de verkligt sällsynta egna rösterna inom svensk jazz, både som saxofonist och kompositör. Nu kommer boken om hans musik och hans alltför korta men intensiva karriär.

Boken ”Börje Fredriksson, saxofonist” är skriven av Stefan Wistrand. Hör honom berätta på Rönnells Antikvariat om boken och om Fredrikssons liv och musik.

Vid releasen får vi också höra saxofonisten Joakim Milder, som tagit upp många av Fredrikssons fantastiska låtar på sin egen repertoar och även gett ut ett nothäfte med denna musik. Till vår glädje kommer dessutom en av de musiker som spelade med Börje Fredriksson på 60-talet att medverka: pianisten Bobo Stenson (som nyligen – för fjärde gången – utsetts till mottagare av OrkesterJournalens utmärkelse Gyllene Skivan).

Digitalt utges av Caprice Records ett album med unikt material, framför allt från ett antal radioinspelningar, för lyssning och nedladdning från Spotify, iTunes och andra tjänster.

 

I samarbete med Bo Ejeby Förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.