EVENEMANG

Release för boken ”ISKRA – gränslös musik” och nytt digtalt album.

Till alla evenemang

lördag 16 september

14-16

Musikgruppen Iskra var nog den mest vildsinta och otämjda ensemblen inom den svenska jazz- och improvisationsmusiken. Oblygt blandade man konventionella instrument med leksaker och hemmagjorda ljudverktyg och skapade en musik med helt egna förutsättningar.

”Iskra – gränslös musik” är berättelsen om Iskras tjugo år under de politiskt och kulturellt dynamiska 70- och 80-talen. Bokens författare Bo C Bengtsson är en kultur- och nöjesjournalist med musik som favoritområde. Boken om Iskra är rikt illustrerad med fotografier och tidningsklipp. I samband med att boken kommer ut släpps också några klingande exempel på hur Iskras musik lät under de aktiva åren 1970–1992. Tretton låtar, varav flera tidigare outgivna, ges av Caprice Records ut i digital form på Spotify, iTunes och liknande tjänster.

Kom och hör Iskra spela och samtala med författaren Bo C Bengtsson. För dagen består Iskra av Jörgen Adolfsson, Tommy Adolfsson, Tuomo Haapala och Arvid Uggla. Fritt inträde och vi bjuder på något lätt.

Välkomna!

I samarbete med Bo Eleby Förlag, Caprice Records, Studiefrämjandet, Kulturrådet och Stockholms stad.