EVENEMANG

Presentation av PÅ FALLREPET med målningar av Ulla Nordenskjöld och dikter av Torkel Rasmusson!

Till alla evenemang

tisdag 27 februari

19-21 (insläpp 18:30)

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Ellerströms text & bild, Galleri Örhänget och Rönnells antikvariat presenterar:

PÅ FALLREPET!

Torkel Rasmusson (dikt) & Ulla Nordenskjöld (bild) med Leo Bodén (musik)

Först skrev Torkel en långdikt som heter På fallrepet, med versmåttet lånat från Stagnelius Näcken men med helt samtida innehåll. Så bad han livskamraten Ulla Nordenskjöld att göra bilder till var och en av de trettio stroferna. Det tog lite tid, eftersom Ullas målningar är så detaljerade och exakta. Men nu hänger alla trettio målningarna på Galleri Örhänget, Höga Stigen 3, t o m den 2 mars (öppet lördagar kl 13-16, välkomna!). Och dessutom gör Torkel, ackompanjerad av den unge musikern och kompositören Leo Bodén, en läsning av hela dikten på Rönnells. Målningarna projiceras i bakgrunden, och naturligtvis finns boken På fallrepet, med alla bilder och hela dikten och tryckt i riktigt begränsad upplaga, att köpa till ett bra pris. Välkomna!

 

Ulla Nordenskjöld är bildkonstnär, bosatt i Stockholm. Arbetar sedan mitten av 70-talet med eget måleri och är även verksam med utsmyckningsuppdrag inom konstnärsgruppen Sapphos Döttrar.

Torkel Rasmusson är författare och musiker, bosatt i Stockholm. Har alltsedan 60-talet publicerat en rad diktsamlingar och medverkat med sånger tillsammans med andra eller i egen regi på diverse skivor.

(Målning: Ulla Nordenskjöld. Foto: Ulrika Revenäs Strollo.)

 

I samarbete med Ellerströms text & bild, Galleri Örhänget, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.