EVENEMANG

Presentation av boken Känslornas revolution. Kärlek, ilska och lycka på 1970-talet

Till alla evenemang

lördag 20 maj

14-16

Helena Bergman, Christina Florin och Jens Ljunggren berättar om sin bok Känslornas revolution – Kärlek, ilska och lycka på 1970-talet

1970-talets känslomönster utmärktes av en dröm om mänsklig gemenskap och befrielse från fördomar samt en vilja att komma i kontakt med sig själv och andra, att söka det äkta, det naturliga, det autentiska och nå en öppenhet. Man ville att det skulle kännas på ett visst sätt att arbeta, vila, skapa, vara solidarisk, konsumera, ha sex, vara barn, förälder, man och kvinna, ung och gammal, överordnad och underordnad. Befrielse och öppenhet var nyckelord. Här skärskådar en grupp historiker, idé- och filmhistoriker detta färgstarka och omvälvande decennium. De granskar allt från politik och medier till kärleksliv och moral. Fram växer en fascinerande bild av hur känslorna blir till regler och mönster – och att normerna för vad människor förväntas känna och faktiskt känner varierar i tid och rum.

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

 

I samarbete med Appell Förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.