EVENEMANG

PEKKAVEKKAN dag 1 – textOmusik edition SLUTSÅLT!

Till alla evenemang

onsdag 13 mars

19-21 (insläpp 18:30)

SLUTSÅLT

PEKKAVEKKAN DAG ETT

En kärleksfull hyllning och markering. Till Pekka.

Musik, poesi, koncept, ljud och tankar. Allt i ett paket – under en kväll. Till Pekka.

En liten del av ett större stort. Till Pekka.

 

GUSH

Sten Sandell  – piano och röst

Mats Gustafsson – saxofon och flöjt

Raymond Strid- trummor

Flaggskeppet inom svensk improvisationsmusik. Bildades 1988 och har likt storfågel Fenix återuppstått med modalt-frimelodiskt- bagage från 1998 och en färsk arkivinspelning i näven: Afro Blue (Trost TRCD). Rönnells-premiär! Kvällens musik tillägnas Pekka.

 

Leif Elggren & Marja Lena Sillanpää

Konceptuella koncept och utvidgade vyer. Maja och Leif upphör aldrig att förvåna. Upphör aldrig med sitt. Upphör aldrig med ditt. Undersöker tingens tillstånd och djup. Kvällens övningar tillägnas Pekka.

 

Anna Högberg

Solo-saxofon som raserar väggar och tak. Poetisk eld från Höga Kusten med dedikation och övertygelse från en av de absolut starkaste rösterna på scenen. Altsaxofon-utflykter som med sitt absoluta brinn lämnar ingen oberörd.

 

Johan Jönson & Mats Gustafsson

Ett nytt samarbete med rötter i alla Pekkas intressen. Johan Jönson skapar stor poesi i annorlunda format och form. Mats Gustafsson skapar dito musik i direkt sam-och motverkan till det skrivna och uttalade ordet. Allt och inget hör därför ihop. Alla ord samt all musik tillägnas Pekka.

 

Allt överskott går till Pekka Särkiniemi som tack och uppskattning för den insats Pekka gjort för Rönnells i allmänhet och vår blomstrande evenemangsverksamhet i synnerhet!

 

Begränsat antal platser!

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.