EVENEMANG

Om Lars Norén – Johan Jönson & Sara Abdollahi

Till alla evenemang

torsdag 16 maj

18:30-20:30

Inträde: 60 kronor för den som inte har så mycket pengar och 80 kronor för den som har lite mer pengar.

I år firar vi en av våra främsta författare och dramatiker – Lars Norén – som fyller 75 år. I ett samtal som grundar sig i frågan ”Hur kan vi prata om Noréns författarskap?” möts poeten Johan Jönson och kritikern Sara Abdollahi.

Lars Norén är en av den samtida svenska teaterns förgrundsgestalter. Han fick sitt stora genombrott som dramatiker under tidigt 1980-tal med pjäserna »Natten är dagens mor« och »Kaos är granne med Gud«. Hans pjäser är flitigt spelade i Sverige och internationellt. Han är också läst som poet och författare med, med uppmärksammade titlar som »En dramatikers dagbok«, »Stoft« (2016) och tidigare poesi som »Stupor. Nobody Knows You When You’re Down and Out« (1968) »Order« (1978) »Hjärta i hjärta« (1980).

Johan Jönson är författare till ett tjugotal poesiböcker, senast »Marginalia / Xterminalia«.

Sara Abdollahi är kritiker och kulturskribent.

Under kvällen ställs kvarvarande Fragment-affischer ut för beskådan (signerade av Lars Norén) och Noréns favoritmusik signerad Lee Konitz spelas upp.

Alla intäkter från entré och bokförsäljning går oavkortat till Rönnells.

Välkommen!

I samarbete med Emanuel.work, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.

Författarfoto: Lüfti Özkök