EVENEMANG

Olle Vikström | Beloveds – dubbelrelease

Till alla evenemang

lördag 2 november

19-22

Entré: 50 kr (inget förköp)

OLLE VIKSTRÖM / KRANEN

Äntligen släpps Olle Vikströms debutalbum “Kranen”! Skivan spelades in en helg i april 2018 på anrika Tambourine Studios i Malmö och släpps nu under högtidliga former på Sing a song fighter i en begränsad vinylutgåva.

“Kranen” är inte ett enhetlig verk eller stramt utvecklad koncept. Skivan är snarare en process och en plats där Olles bakgrund i den fria musiken möter hans förkärlek för det enkla och naiva. Det är en samling låtar, en playlist – något man skapar för sig själv för att man älskar möjligheten att få länka samman musik och låtar oberoende av varandra. Ur “Kranen” kommer alltifrån dansvänlig loungemusik, gullin-ballader och gospel-pop såväl som groove, frijazz, skolavslutningar och instrumentet clavinet.

Olle Vikström – saxofoner & komposition
Emil Skogh – bas
Milton Öhrström – clavinet
Bror Tomas Sandström – trummor

Bild: Martin Jutéus
___

BELOVEDS

Beloveds är en kabaret, en begravningsplats, en cirkus, en godnattvisa. Hösten 2016 började det knaka och mullra mellan klaffar och strängar, trummor och mikrofoner och sjumannaorkestern Beloveds stämde sina stökiga instrumentlådor. Ut kom underbara och fula toner.

Med Channa Riedels tonsättningar och de kollektiva arrangemangen av svensk, rysk, palestinsk och amerikansk poesi presenteras musikaliska berättelser med spår av Liberation Music Orchestra, Victor Jara och Kurt Weill. Resultatet blir musik som är innerlig, rakryggad och ostämt vacker.

Nu släpper Beloveds debutskivan “Så tar natten dig åter” på Abrovinsch Records. Skivans nav är enkla, starka melodier samt texterna – noga utvalda och lyhört framförda. “Så tar natten dig åter” är en bitterljuv knutpunkt för jazz, progg, judisk och svensk visa och tar avstamp i erfarenheter som många delar: flykten, kampen, exilen, kärleken.

https://open.spotify.com/album/7pBghMPMDvPGDXQqNtZokd?si=O3ggZatRRBKVKms9LpN94

Channa Riedel – sång & komposition
Gustav Davidsson – trombon
Pelle Westlin – tenorsaxofon & klarinett
Anton Jonsson – trummor
Boel Mogensen – bas
Karl Magnús Andersson – piano
Joel Haag – gitarr

I samarbete med Sing a song fighter, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.