EVENEMANG

Nora Gomringer och Eva Runefelt gästar Rönnells

Till alla evenemang

lördag 15 februari

14-16

Kom till Rönnells 15 feb­ru­ari kl 14 då den tyska per­for­man­ce­po­e­ten Nora Gomringer och Eva Runefelt fram­för sin poesi. Gomringer tol­kas av Maria Salomaa och sam­ta­lar med Annina Rabe. Vi bju­der på ett glas vin.

”En moder­nare Szymborska upp­blan­dad med en livs­i­ro­nisk och lite mer loo­pande Sonja Åkesson.” Så har Nora Gomringer beskri­vits av kri­ti­kern Göran Sommardal efter läs­ningen av hen­nes första dikt­sam­ling på svenska, Men säg nåt om nat­ten då, som 10TAL Bok gav ut 2011 i Cecilia Hanssons översättning.

Nora Gomringer är född 1980 i Neunkirchen och har givit ut sex dikt­sam­lingar och mot­ta­git många fina lit­te­ra­tur– och språk­pri­ser. När Nora Gomringer för ett par år sedan gäs­tade Stockholms Internationella Poesifestival avtac­ka­des hon med dånande applå­der för sitt hän­fö­rande fram­trä­dande till­sam­mans med skå­de­spe­la­ren Maria Salomaa. Nu vill 10TAL föra sam­man de båda på nytt och bju­der där­för in till en poe­tisk och musikalisk efter­mid­dag på Rönnells Antik­va­riat, den 15 feb­ru­ari kl 14–16. Författaren och kri­ti­kern Annina Rabe sam­ta­lar med Nora Gomringer om hen­nes författarskap.

10TAL har också äran att få väl­komna en av Sveriges främsta poe­ter, den mång­fal­digt prisbelö­nade Eva Runefelt. Vi får höra henne läsa ur sin senaste dikt­sam­ling – Minnesburen (Bonniers) – en för­nim­mel­se­in­va­sion, en barn­me­moar, en per­for­ma­tiv och lyrisk poe­tik, som Hanna Nordenhök beskrev den i sin recension.

Varmt välkomna!