EVENEMANG

Nino Keller live på Rönnells!

Till alla evenemang

torsdag 4 maj

19-21:30

120:-

Nino Keller – Premiär-konsert!

Den 4:e Maj kommer materialet från hyllade instrumentala albumet The Hunt att framföras live för allra första gången. Med en 4-manna orkester kommer Nino Keller till Rönnells och vi är fulla av förväntan. Och kvällen till ära så finns den vackra vinylutgåvan till ett vänligt pris att införskaffa.
Spelar skivor innan och efter konserten gör Karl Jonas Winqvist. Varmt välkommen!

Konserten börjar kl 19.30.
Inträde: 120 kr.
Förköpsbiljetter finns på Rönnells Antikvariat.
Lyssningslänk: http://open.spotify.com/album/2JiEpoBOFhkxfJNF8mfH7Y

Nino Keller har varit och är med i en rad uppskattade musikkonstellationer (les big byrd, caesars, The Slaves, Taken by Trees, teddybears, Håkan Hellström, Bröderna Lindgren och snart också i Henrik Berggrens band mm). Till viss del som medkompositör men i huvudsak som trummis. The Hunt är hans överraskande debutalbum som ensam kompositör och soloartist. Albumet gavs ut i slutet av mars och har fått idel lovord och hyllande recensioner (se nedan). Det är en djupt ambitiös och imponerande instrumentalskiva, som tar ett stort steg bort från rocktrummor och larm. Här är istället bedårande kompositioner, ofta pianobaserade, som med sina filmiska, orkestrala arrangemang skapar en helhet fylld med visuella bilder. I en genre där kompositörer som Ennio Morricone m.fl. härskar så kan det vara svårt att hävda sig, men Nino Kellers album (som har visst släktskap med både Philip Glass, franske Sebastien Tellier, italienske filmmusikkompositören Piero Umiliani och också B. Isfält’s musik till Bröderna Lejonhjärta) står stolt på egna ben och märker ut sin egna lilla stig. Det finns en enkelhet och naturlighet i de nio spår som utgör The Hunt. Liksom finurlighet, äventyrslusta och stora och små känslor.

Här vad några sagt om albumet:
SONIC MAGAZINE: http://www.sonicmagazine.com/2017/03/31/nino-keller-the-hunt/
NWT: http://nwt.se/noje/skivor/2017/03/24/nino-keller-vemodigt-och-vackert
GAFFA: http://gaffa.se/recension/116564/filmmusik-pa-svenska-fran-les-big-byrd-trummisen/
NÖJESGUIDEN: http://ng.se/recensioner/musik/nino-keller-the-hunt
KULTURBLOGGEN: http://kulturbloggen.com/?p=108288
I samarbete med Sing a Song Fighter, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.