EVENEMANG

New Eyes på Rönnells

Till alla evenemang

Bild på New Eyes

torsdag 27 september

17-19

100:-

Välkomna till en performance på Rönnells som för samman samtida musik, dans och bildkonst till en enhet. Koreograf Carima Neusser, bildkonstnär Per Hüttner och kompositör Siri Jennefelt har gjort en research resa tillsammans i Mexiko, USA och Brasilien under vintern 2017-18.

I performancen ingår nyskriven musik, koreografier, ljus, bildspel och videor. Inspiration kommer bl.a. från barocka kyrkor, mexikanska såpoperor, forskning om fladdermöss, möten med Apacher, street food och modernistisk brasiliansk litteratur. Verket är som den resa det beskriver, något som inte kan förstås rationellt, utan som måste tas in med alla fem sinnen – precis som man bara kan insupa nattens magi i trans.

Konstnärerna syntetiserar erfarenheterna från resan genom att aktivera publikens känslor. De för samman erfarenheterna till ett verk som utgår från fyra platser, situationer eller stämningar. Utifrån dessa skapar de collage där olika sinnesintryck glider samman till nya konstellationer. I varje del utgår konstnärerna från intryck, känslor paradoxala och sammanlänkade företeelser istället för att sakligt återberätta vad de upplevt.

Entré 100 kr

Mer information om researchresan hittar ni här: http://www.visionforum.eu/me/

Och om konstnärerna här:

http://www.carimaneusser.com/

https://sirijennefelt.wordpress.com/

http://www.perhuttner.com/

 

I samarbete med Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.