EVENEMANG

Måns Hirschfeldt samtalar med Madeleine Gustafsson

Till alla evenemang

onsdag 8 februari

19-21

“Något utanför mig själv. Det är det första. Det jag vill säga kan jag bara hitta utanför mig själv. Det vill säga, jag vet ännu inte vad det är, jag kan bara hitta det utanför, och här får jag nu en bok: något att undersöka, att vända och vrida på och tala om. Eller kanske ännu hellre: något att tala med. Boken som mötesplats? Också så har jag uttryckt det ibland. Kanske också: något att tala igenom. Men då menar jag inte att iklä mig författarens mantel och buktala genom hans mun. Det handlar inte om att skriva sig själv i andra förklädnad, utan att sträcka sin egen förståelse så långt den kan nå, kasta in sina erfarenhet i ständigt nya former, tänja den, se hur långt den räcker.”

Så skriver Madeleine Gustafsson i ”Funderingar om kritik” i sin nyutkomna och kritikerhyllade urvalsvolym Påminnelser. Om böcker, människor och ord. Boken rymmer texter om en rad författare från olika tider och språkområden och visar på spännvidden och siktdjupet hos en Sveriges främsta kritiker och essäister.

Onsdagen 8/2 kl 19 samtalar Madeleine Gustafsson med kulturjournalisten Måns Hirschfedt om Påminnelser, litteratur och litteraturkritik.

Boken finns till salu för ett förmånligt pris.

Varmt välkomna!

I samarbete med Bokförlaget Daidalos, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter.