EVENEMANG

Lunchsamtal om Bo Cavefors förlag

Till alla evenemang

lördag 28 april

13-14:30

Lunchsamtal om Bo Cavefors förlag med Jonas Ellerström och Ragni Svensson med anledning av en ny avhandling, en fullständig bibliografi och utställning av Cavefors bokomslag på Galleri Örhänget.

Lördagen den 28 april presenteras två nyutkomna böcker om det legendariska Bo Cavefors förlag på Rönnells. Det är dels Ragni Svenssons avhandling i bokhistoria Cavefors. Förlagsprofil och mediala mytbilder i det svenska litteratursamhället 1959–1982 (ellerströms), och dels den kompletta förteckningen över alla böcker som utkom på Cavefors, BOC. En bok om Bo Cavefors bokförlag (Tragus), som också innehåller texter av Ragni Svensson och Bo Cavefors och intervjuer (gjorda av Jonas Ellerström) med förlagets medarbetare Sune Nordgren, Kjell Eriksson, Katarina Tornborg och Jan Moraeus. Tillsammans ger de två böckerna, formgivna av Klara Rasmussen respektive Johan Melbi, en detaljrik och skarp bild av ett oerhört vitalt och inflytelserikt förlagsprojekt.

På Rönnells samtalar Ragni Svensson och Jonas Ellerström om Cavefors förlag och om de två böckerna om det. De finns till salu till specialpris. Gratis inträde, vin och salta pinnar, alla hjärtligt välkomna!

 

Utställning med Bo Cavefors bokomslag på Galleri Örhänget! Lördag 28 april kl 15–18

Senare samma lördag, den 28 april, öppnas en utställning på Galleri Örhänget, Höga Stigen 3 vid Mosebacke terrass i Stockholm, som visar ett stort urval av alla de typografiskt banbrytande bokomslag som förläggaren själv gjorde i mer än tjugo år. Utöver ett stort antal böcker rymmer utställningen ett par magnifika originalomslag, som är till salu, liksom mängder av antikvariska Caveforstitlar kommer att finnas till försäljning. Utställningen öppnar kl 15.00 och invigs kl 16.00 av Jonas Ellerström. Vin och salta pinnar här också minsann! Och alla precis lika hjärtligt välkomna!

 

I samarbete med ellerströms förlag, Tragus, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.