EVENEMANG

LIVESTREAM: Kulturtidskriftsfestival #3 STOCKHOLM

Till alla evenemang

onsdag 2 juni

17-20

OBS! endast online-evenemang

Nu har det blivit dags igen! Den 2 juni mellan kl 17-20 bjuder Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter (FSK), Nätverkstan kulturtidskrifter och Mediaverkstaden Skåne in till ännu ett fullmatat kulturtidskriftsprogram med fokus på Stockholm.
Möt Parnass, Tydningen, OEI, Karavan och Hjärnstorm. Lyssna till kollageframställningar, uppläsningar och mikrosamtal.
Mikrointervjuer med 3 högaktuella kulturaktörer och minisamtal med 3 av Stockholms bokhandlare. Jan Kärrö, handläggare på Kulturrådet, rätar ut bidragsfrågetecken. Uppträder gör Interzone (https://interzoneinc.bandcamp.com), med förstärkning från artisten Vera Vinter (https://veravinter.com)
Under kvällen kan ni livechatta med oss och lämna frågor, kommentarer och reflektioner.
—-
Hjärnstorm (hjarnstorm.se)
Hjärnstorm är en oberoende konsttidskrift som grundades 1978. Vi publicerar essäer och artiklar om aktuella trender och historiska ämnen inom områdena konst, litteratur och filosofi. Vi publicerar konstprojekt av svenska och internationella konstnärer, samt nyskriven prosa och poesi såväl som nyöversatt litteratur.
Tidskriften Karavan (karavan.se)
Karavan är en tidskrift med fokus på litteraturen från Afrika, Asien och Latinamerika. Från dessa kontinenter kommer en ny, omvälvande litteratur som är i färd med att förändra världslitteraturen av idag. Med nyöversatta skönlitterära texter och bakgrundsartiklar presenteras de angelägna, brännande författarskapen i Karavan.
OEI Editör (oei.nu)
OEI är en tidskrift för extra-disciplinära rum och av-disciplinerande ögonblick – experimentella former av tänkande, montage mellan poesi, konst, filosofi, film och dokument; kritiska undersökningar, redaktionella utsagor och estetiska teknologier, icke-bekräftande skrivande, spekulativa arkeologier, nya ekologier och alternativa historiografier. Tidskriften grundades 1998.
Parnass (dels.nu/parnass/)
Tidskriften Parnass är de litterära sällskapens gemensamma tidskrift. Varje nummer har ett litterärt tema men innehåller också andra artiklar med litterär anknytning samt information om aktuella litterära händelser. Tidningen har funnits sedan 1993.
Tydningen (tydningen.com)
Tydningen är en litteraturtidskrift för poesi, teori, konst och kritik, med ett särskilt intresse för att skapa utrymmen för kritiska, utforskande, prövande och experimentella praktiker inom tidskriftsformatets ramar.
—-
Vid frågor, kontakta: Hannah Ohlén Järvinen på: hannah.ohlen@fronesis.nu